Βιογραφικό

IMG_2015_10_23_342

Ο Νίκος Βούτσης γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα με καταγωγή από την Τεγέα Αρκαδίας. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Παπάζογλου και πατέρας του Γιώργου, της Αριάννας-Νίκης και του Πάνου.

 • Εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ περιφέρεια της Αθήνας στις εκλογές Μαΐου και Ιουνίου 2012.  Επανεξελέγη στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 και στις εκλογές του Ιουλίου 2019, Βουλευτής Α’ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
 • Στην τρέχουσα ΙΗ’ Περίοδο της Βουλής , συμμετέχει στη Διάσκεψη των Προέδρων ως τ. Πρόεδρος της Βουλής, στην Ειδική μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.
 • Διετέλεσε Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κατά την ΙΖ’ Κοινοβουλευτική Περίοδο (Οκτ. 2015 – Ιουλ. 2019).
 • Διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (Ιανουάριος-Αύγουστος 2015).
 • Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (Ιούνιος 2012-Δεκέμβριος 2014). Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
 • Απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών (1957-1969).
 • Απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1970-1975).
 • Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας (1975-2010).
 • Γνωρίζει τη γερμανική γλώσσα.
 • Συμμετείχε ενεργά στο μαζικό αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ως στέλεχος των φοιτητικών επιτροπών αγώνα (ΦΕΑ) του ΕΜΠ. Αντιπρόεδρος στο πρώτο μεταδικτατορικό Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ το 1975 που προέκυψε από τη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου στο οποίο ήταν μέλος του προεδρείου.
 • Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος σε δύο θητείες (1980-1985). Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Εσωτερικού και της εννεαμελούς Γραμματείας μέχρι το 1986. Συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού Α-Α (1987-1991).
 • Προσχώρησε στον Συνασπισμό μετά τις εκλογές του 1993 και εξελέγη στην Πολιτική Γραμματεία. Υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΝ την περίοδο 2000-2006. Μετά τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποψήφιος βουλευτής του από το 2004 και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το ιδρυτικό του συνέδριο μέχρι σήμερα.
 • Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής με την παράταξη «Αττική Συνεργασία- Όχι στο Μνημόνιο» την περίοδο 2010-2012.
Advertisements

10 Σχόλια to “Βιογραφικό”

 1. Καλησπερα,
  Δεν σας ψηφισαμε για να καταστρεψετε τη χωρα. Παρατηστε τα τωρα ππυ μπορειτε. Καποτε ανελαβα να φτιαξω ενα εργα το οποιο ειχε λεπτεπιλεπτη δουλεια που δεν μπορουσα να κανω. Την αφησα για τον επομενο. Επειδη κι εσεις ειατε ασχετοι τι ειναι χωρα και γτ υπαρχουν θρησκεια κτλ καλο ειναι να φυγετε οσο ειναι νωρις γτ η ιστορια ολους αυτους τους εχει στειλει.. φυσικα δημιουργητε καθημερινα προβλημα σε ενα μεγαλο ποσοστο που σας εχουμε ψηφισει. Το 4% (το κομμα ταβερνας που ελεγε και ο τραγκας) το καλύπτετε με αυτα που λετε. Αυτο ομως δεν ειναι δημοκρατια. Ειναι φασισμος. Εχετε γινει οι χειροτεροι φασιστες. Ετσι ειναι οταν προσπαθεις να φτιαξεις το 4% και αφηνεις το 96% να φωναζει. Δεν ακουτε και οσο δεν ακουτε θα καταφερετε ο συριζα να μην ξανακουστει ποτε και θα ταυτιστητε με τους προδοτες της πατριδας. Ηδη καποιοι απο εσας ειναι εθνικοι προδοτες και ετσι συζητιουνται στα καφενεια… Καλη τυχη

 2. Μιλάτε για τα «ξεπερασμένα» Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια ενώ συγκυβερνάτε με… Καμμένο και διώξατε από την κυβέρνηση το Φίλη επειδή το ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος. Είστε λίγο υποκριτές ή είναι ιδέα μου;

  Α, και δεν είναι τόσο κακό να αγαπάει κάποιος την Πατρίδα και την Οικογένειά του. Είναι όμορφο πράγμα η Οικογένεια και αξίζει να την προστατεύσουμε. Εκτός κι αν θέλετε να τη διαλύσετε κι αυτή.

  Γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στο παλιό γνώριμο 4% του. Υπομονή!

 3. ΒΟΥΤΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, Δήμαρχος Τεγέας.
  (Αντιγράφουμε από Ν. Αλεξόπουλο, Ιστορία του Τεγ. Συνδέσμου, σελ. 776)
  Ούτος εγεννήθη εν Αλέα (Πιαλί) κατά το έτος 1838 υπό γονέων ευσεβών και φιλοθρήσκων, ως οι άνθρωποι των χρόνων εκείνων ήσαν τοιοούτοι. Τα εγκύκλια μαθήματα εσπούδασεν εν Τεγέα και εν Τριπόλει. Απέθανεν εν έτει 1904.
  Διετέλεσεν εν αρχή δικαστικός υπάλληλος εν τω πρωτοδικείω Τριπόλεως. Εξελέγη Δήμαρχος εν Τεγέα. Αντιπάλους πολιτικούς είχε τον Λαμπρόπουλον και τον Βεϊκόπουλον Ιωάννην. Επί μίαν τριακονταετίαν εξελέγετο συνεχώς ως Δήμαρχος.
  Διεκρίνετο διά την πολιτικότητά του, υπήρξε πολιτικός φίλος του κατά την εποχήν εκείνην ακμάζοντος βουλευτού Αρκαδίας Δημητρίου Ζέγγελη. Ούτος ηκολούθει και επίστευεν εις τας πολιτικάς αρχάς του αειμνήστου Χαριλάου Τρικούπη.
  Ήτο ανεξίκακος προς τους αντιπάλους του. Ήτο οξυδερκέστατος και δραστηριότατος. Αν και τα χρηματικά μέσα ήσαν γλίσχρα των Δήμων τότε, ο Αναστάσιος Βούτσης απησχολήθη εις την προαγωγήν και εήν επιμόρφωσιν των χωρίων και των συνοικισμών του Δήμου Τεγέας.
  Υπήρξεν ένθερμος υποστηριχτής του Τεγεατικού Συνδέσμου κατά τα πρώτα μάλιστα έτη της συστάσεώς του. Δι’ ενεργειών του συνέστη η εν Επισκοπή ζωεμπορική Πανήγυρις εκδοθέντος τη ενεργεία του Β.Δ. Προς δ’ έτι δι’ εγκυκλίου του εγνωστοποίησεν εις τους αρμοδίους την σύστασιν ταύτης ανά πάσαν την Πελοπόννησον. Τη ενεργεία του ιδρύθη η πρώτη τάξις του Ελληνικού Σχολείου.
  Υπουργού όντος του αειμνήστου Π. Μανέτα της Παιδείας ιδρύθη η δευτέρα και τρίτη τάξις του ειρημένου Σχολείου.
  Τη ενεργεία του Τ.Σ. ιδρύθη εν Αχουρίοις, νυν Σταδίω, το Παρθεναγωγείον το λειτουργούν έκτοτε,.
  Παναγιώτης Φ. Δαλαμάγκας (dalapan@otenet.gr).

 4. BAΣΙΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΓΕΑΣ
  δ ι α κ η ρ ύ τ τ ε ι
  ότι διά του από 1 Οκτωβρίου 1885 Βασιλικού Διατάγματος ενεκρίθη η σύστασις εμπορικής πανηγύρεως εν τη παλαιά επισκοπή Τεγέας, ήτις θα τελήται κατ’ έτος από της 15ης Αυγούστου μέχρι της 18 ιδίου μηνός
  ήτοι εφ’ ημέρας τέσσαρας.
  Όθεν φέρων εις γνώσιν των ενδιαφερομένων την ως άνω είρηταισύστασιν εμπορικής πανηγύρεως, παρακαλώ αυτούς να προσέλθωσιν εις αυτήν, ένθα θέλουσινεύρει πλήρη τάξιν και ασφάλειαν κατά τας συναλλαγάς των, προς δε ότι άπαντα τα είδη των εμπορευμάτων, ά πωληθήσονται εν αυτή, δεν θέλουσινυποστήφορολογίαν τινά.
  Δεν κρίνω δε περιττόν να ποιήσωμαι γνωστόν ότι θέλουσιν εύρει αφθονίαν τροφίμων και απάντων των αναγκαιούντων ευχερώς και ότι θέλουσι μείνει ευχαριστημένοι διά τε το εξοχικόν και μαγευτικόν της τοποθεσίας, ένθα τελεσθήσεται η πανήγυρις.
  Εν Πιαλίω, τη 3 Ιουνίου 1886
  Ο δήμαρχος
  Α. ΒΟΥΤΖΗΣ

Trackbacks

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: