Συνέντευξη Ν. Βούτση στην ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ TV

Έφτασε η ώρα να πάρουν οι νέοι τη ζωή τους πίσω

Σημεία συνέντευξης τ. προέδρου της Βουλής και βουλευτή Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκου Βούτση στην ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ TV και τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο

Το σύνθημα της νεολαίας «Δώστε τη ζωή μας πίσω» απευθύνεται σε όλους μας.

Έφτασε λοιπόν, η ώρα να πάρουν οι νέοι τη ζωή τους πίσω.

• Ολοκληρώνεται σήμερα η προεκλογική περίοδος και θέλω να κάνω ένα τελικό σχόλιο επειδή είναι και η τελευταία μας παρουσία ενόψει των εκλογών. Βεβαίως, τα θέματα της οικονομίας μπορεί κανείς να τα αποτιμήσει και από τη δικιά του καθημερινή εμπειρία. Έχω μιλήσει επανειλημμένα, και για το καλάθι του νοικοκυριού και για το πως η φέτα έχει πάει 70% πάνω και πως η ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν ένα βαρύ χτύπημα και πως έχει επιβαρυνθεί το θέμα της στέγης με τα ενοίκια να έχουν εκτοξευθεί πάνω από 45% και πως στα δάνεια αυξήθηκαν τόσο πολύ οι τόκοι. Δηλαδή, είναι κάποια πράγματα, που τα ξέρει ο εργαζόμενος, τα ξέρει η λαϊκή οικογένεια, τα ξέρει ο άνεργος φοιτητής, που έχουν δυσκολέψει αφόρητα και αφάνταστα τη ζωή του και που δεν έχουν καμία σχέση με τον εξωραϊσμό της γενικής εικόνας, την οποία κάνει η παρούσα κυβέρνηση.

• Υπάρχει ένα ικανό ποσοστό αναποφάσιστων, όπως επίσης υπάρχει και ένα ποσοστό που αποφασίζει και πάνω από την κάλπη. Είμαι αισιόδοξος για δύο πράγματα, πρώτον ότι θα υπάρξει μια μεγαλύτερη συμμετοχή σε σχέση με το παρελθόν, θα υπάρξει συμμετοχή και της νεολαίας και εκτιμώ επίσης ότι αυτό που λένε «βουβαμάρα» δεν είναι απολίτικη έλλειψη ενδιαφέροντος , είναι αναστοχασμός, είναι ότι ο καθένας σιγά σιγά ολοκληρώνει το παζλ των επιλογών του.

• Είναι προφανές λοιπόν ότι στην αποτίμηση που θα κάνει καθένας, δεν μπορεί να λείψουν πάρα πολύ μεγάλα γεγονότα, τα οποία συνέβησαν μέσα σε αυτή την τετραετία. Αναφέρομαι χαρακτηριστικά στην πανδημία και το ότι τελικά δυστυχώς είχαμε μια υπερβάλλουσα κατάσταση σε σχέση με τις απώλειες των συμπατριωτών μας, που δεν αποφεύχθηκε διότι δεν στηρίχθηκε δυστυχώς το ΕΣΥ. Δεύτερον, το κολοσσιαίο ζήτημα, το τεράστιο σκάνδαλο  των υποκλοπών, το οποίο θα πρέπει να βρει την κάθαρση του διότι δυστυχώς η δικαιοσύνη δε βοήθησε καθόλου και πάμε σε εκλογές με ανοιχτό το ζήτημα και τρίτον βεβαίως το έγκλημα του δυστυχήματος στα Τέμπη που θίγει και ανοίγει όλο το θέμα και των υποδομών και της στήριξης της πορείας της χώρας σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και της ενίσχυσης-στήριξης της ασφάλειας του πολίτη. Τα παιδιά είπαν σε αυτές τις διαδηλώσεις που έγιναν «Δώστε τη ζωή μας πίσω». Αυτό είναι συνταρακτικό και απευθύνεται σε όλους μας.

• Το αναλυτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει παρουσιαστεί και αναλυθεί εκτεταμένα, σε όλες του τις πτυχές και δεν αναφέρεται παρά σε ενισχύσεις στους αυτοαπασχολούμενους και τους επαγγελματίες. Δεν υπάρχει επομένως, κανένα κρυφό πρόγραμμα. Υπάρχουν όμως, άμεσες ανάγκες στην κοινωνία μας, κρίσιμες ανάγκες επιβίωσης. Αυτές έρχεται να καλύψει το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τη φιλολαϊκή του κατεύθυνση, υπέρ «των πολλών».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Νίκου Βούτση στην ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ TV:

Advertisement
Αρέσει σε %d bloggers: