Δήλωση Νίκου Βούτση στο τηλεοπτικό δίκτυο AL JAZEERA

Δήλωση τ. προέδρου της Βουλής και βουλευτή Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκου Βούτση, στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο AL JAZEERA και τον δημοσιογράφο του παραρτήματος των Βαλκανίων, Zoran Kosanovic, για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου

Παραθέτουμε ολόκληρη τη δήλωση που έκανε ο τ. πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης στον δημοσιογράφο του AL JAZEERA BALKANS, Zoran Kosanovic για το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου, με θέμα τις ελληνικές εκλογές.

Δήλωση Νίκου Βούτση:

Σε δύο ημέρες έχουμε εκλογές και η χώρα μας χρειάζεται μια προοδευτική στροφή έτσι ώστε στα θέματα υγείας, παιδείας, στα εργασιακά δικαιώματα, στα θέματα που αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε άλλα φλέγοντα ζητήματα να υπάρξει μια προοδευτική πολιτική.

Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο οικονομικά και όχι μόνο. Είχαμε πολύ μεγάλα προβλήματα την προηγούμενη τετραετία, όχι μόνο με τα εργασιακά δικαιώματα, τη συρρίκνωση των εισοδημάτων και τους 36.000 θανάτους συμπολιτών μας από την πανδημία αλλά και με μεγάλα σκάνδαλα όπως αυτό των υποκλοπών και το δυστύχημα-έγκλημα των Τεμπών, με τη σύγκρουση των τρένων και το πως «έφυγαν» 57 ψυχές νέων ανθρώπων.

Επιπλέον ζητήματα που αφορούν στην ενέργεια, στον τρόπο που βίωσε η χώρα μας την κρίση του πολέμου αλλά και πολλά ακόμα, που στο σύνολό τους ακολουθήθηκαν ακραίες νεοφιλελεύθερες λογικές. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Αυτό θα σταματήσει. Πιστεύουμε ότι υπάρχει πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία ώστε να διαμορφωθεί μια κυβέρνηση συμμαχική, μια διακυβέρνηση προοδευτική με σύγκλιση των κομμάτων και με προοδευτικό πρόγραμμα. Ο στόχος αυτός είναι απολύτως ρεαλιστικός καθώς τα κατατεθειμένα προγράμματα συγκλίνουν και μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι κορμός σε αυτή την προοδευτική κυβέρνηση.

Είμαστε υπερήφανοι για την τετραετία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δώσαμε μια άλλη πνοή στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό, τον οποίο υπηρέτησα από τη θέση του Προέδρου της Βουλής. Είμαστε υπερήφανοι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δύναμη της Αριστεράς, που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια στην προηγούμενη φάση και άνοιξε ένα δρόμο μεγαλύτερης ευελιξίας και δυνατότητας για ανάπτυξη στη χώρα μας.

Το ρεπορτάζ του AL JAZEERA BALKANS με τη δήλωση του Νίκου Βούτση:

https://balkans.aljazeera.net/videos/2023/5/19/grci-u-nedjelju-biraju-novi-parlament

Advertisement
Αρέσει σε %d bloggers: