Συζήτηση με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιάτη στο in.gr

Μια εξαιρετική, προεκλογική και όχι μόνο, συζήτηση για τη Βουλή, την πολιτική, την προοδευτική διακυβέρνηση και τα διακυβεύματα της σύγχρονης εποχής. Τη στάση και την ταυτότητα της σύγχρονης Aριστεράς.

Ο κ. Ντογιάκος συγκάλυψε το σκάνδαλο των υποκλοπών

-Η υπόθεση των υποκλοπών υπερέβη κάθε νοσηρή φαντασία.

-Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε υποθέσει πως η ελληνική κυβέρνηση θα είχε και κτήση και χρήση και εμπορία παράνομων λογισμικών.

-Η κυβέρνηση ποδηγέτησε τη διαδικασία σε ότι αφορά το κορυφαίο ζήτημα της αντιδημοκρατικής εκτροπής με τις παρακολουθήσεις.

-Είναι ένα σκάνδαλο συγκάλυψης με εμπλοκή και της Δικαιοσύνης. Παρά τις δικές μας -και όχι μόνο- εκκλήσεις προς τη Δικαιοσύνη να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για να υπάρξει διαλεύκανση πριν τις εκλογές, να υπάρξει δηλαδή μία κάθαρση διά της δικαστικής οδού αφού δεν υπήρξε, όπως θα έπρεπε, μέσω της πολιτικής. Από τον κ. Ντογιάκο δεν εχύθη ούτε σταγόνα φωτός,

-Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι κόμμα της σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αν ήταν συστημικό κόμμα, θα είχε γίνει αλλαγή στην κυβέρνηση εδώ και μερικούς μήνες, λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι κόμμα Αλλαγής, ακόμα.

-Πιστεύουμε στην απλή αναλογική αλλά την θέλουμε και ως μόνιμο εκλογικό σύστημα. Είναι το πιο δίκαιο σύστημα.

-Είναι ρεαλιστικό το ενδεχόμενο προγραμματικών συγκλίσεων που ήδη για τέσσερα χρόνια είχαν καταγραφεί και στην Βουλή, όπως στην Υγεία ή για το Κοινωνικό Κράτος και αλλού, όχι ταυτίσεις αλλά συγκλίσεις.

-Οι πιο σοβαρές μας δεσμεύσεις θα είναι πάνω στο κοινωνικό ζήτημα και στα εργασιακά.

Advertisement
Αρέσει σε %d bloggers: