Από την σημερινή ανοιχτή πολιτική εκδήλωση και συζήτηση, στην Καλαμάτα στο πλαίσιο της εκστρατείας "Πάρε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα χέρια σου" μαζί με τους Νίκο Μπίστη και Αλέξη Χαρίτση.

• Κάθε ημέρα που περνάει δυναμώνει το κάλεσμα και η ανταπόκριση χιλιάδων συμπολιτών μας για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης της Αριστεράς μέσα στο λαό.
• Αυτή η διαδικασία είναι σύνθετη. Ανατροφοδοτείται και με άλλες διεργασίες, τις οποίες πρέπει να επισημάνουμε. Αφενός και καταρχήν με την αναγκαία κοινωνική ριζοσπαστικοποίηση, τη συνειδητοποίηση μέσα στο λαό και ιδιαίτερα στη νεολαία, του χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ και αφετέρου με την αυξανόμενη κοινωνική αντίσταση στα μέτρα που κυρίως έχουν στόχο τη περιστολή και την κατάργηση των εγγυήσεων για την εργασία αλλά και την επιβολή μιας αυταρχικής νοοτροπίας ιδιαίτερα απέναντι στη νεολαία.
• Ταυτόχρονα αυτή η διαδικασία ανατροφοδοτείται με την προσπάθεια που γίνεται σε κλίμακα Ευρώπης. Ξεκινάει σήμερα στη Μάλαγα της Ισπανίας το 6ο συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με κεντρικό σύνθημα «Επανεκκινούμε την Ευρώπη, πηγαίνουμε Αριστερά». Αγωνιζόμαστε για μία άλλη Ευρώπη θεμελιωμένη στις αρχές της Ισότητας, της διεθνούς Αλληλεγγύης, του περιβαλλοντικού και κοινωνικού μετασχηματισμού.
• Παράλληλα γίνεται προσπάθεια στον κρίσιμο τομέα των εθνικών θεμάτων. Μόλις εχθές στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Πρόεδρος του Κόμματος ανέλυσε και έγιναν δεκτές οι προτάσεις για την επιβολή μέτρων εναντίον της Τουρκίας για την επικίνδυνη και επιθετική της πολιτική.
• Η διαδικασία ανασυγκρότησης άλλωστε ανατροφοδοτείται με τις σοβαρές προσπάθειες που γίνονται, με την εμπειρία πια και της 5χρονης διακυβέρνησης, για την εκπόνηση ενός ριζοσπαστικού, προοδευτικού και ταυτόχρονα ρεαλιστικού προγράμματος. Γίνονται λοιπόν διαδικασίες τόσο στα επιμέρους τμήματα για την εκπόνηση θέσεων όσο και για να υπάρξει αποτίμηση και απολογισμός αυτής της ιστορικά πολύ μεγάλης και σημαντικής εμπειρίας της Αριστερής διακυβέρνησης που έχει οπωσδήποτε και διεθνές ενδιαφέρον.
• Ως εκ τούτου το προσκλητήριο μας καλεί σε συμπόρευση όλους τους πολίτες που ανήκουν ή που αισθάνονται ότι εκλογικά και πολιτικά θέλουν να συμπορευθούν με την Αριστερά μέσα από το φάσμα των δυνάμεων της πολύχρωμης και ανένταχτης Αριστεράς και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους που βιώνουν δραματικά την κρίση και επιλέγουν το προοδευτικό μέλλον για τη χώρα και τη ζωή τους.
• Το προσκλητήριο μας όμως φτάνει μέχρι και τους πολίτες του προοδευτικού κέντρου. Γι’ αυτό και είναι άδικο και δείχνει μια προσπάθεια από πλευράς των αντιπάλων μας για συρρίκνωση αυτού του μηνύματος, το γεγονός ότι μιλάνε με βάση τις προελεύσεις για μία ενδεχόμενη «πασοκοποίηση» του χώρου μας. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
• Οι προελεύσεις έχουν μικρή σημασία. Οι διαδρομές, η στόχευση και η συνομολόγηση της προγραμματικής διακήρυξης για το σήμερα και το αύριο είναι τα στοιχεία που θα καθορίσουν τη συμπόρευσή μας με όλον αυτόν τον κόσμο. Κάθε ημέρα που περνάει λοιπόν, καθώς αδρά σχηματοποιούνται οι δύο διακριτοί πόλοι ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση με βάση την κυβερνητική πολιτική, αυτό το προσκλητήριο δυναμώνει. Μαζί του δυναμώνει και η ανταπόκριση δεκάδων χιλιάδων πολιτών σε αυτό το κάλεσμα για τη συμπόρευση, την ανασυγκρότηση και την κοινωνική γείωση του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τη διαμόρφωση της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης της Αριστεράς.

Αρέσει σε %d bloggers: