Αθήνα, 16 Απριλίου 2019 – Πρόεδρος της Βουλής: Μια ιστορική στιγμή για τη Βουλή των Ελλήνων η αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας «για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών»

«Ιστορική στιγμή για το Ελληνικό Κοινοβούλιο» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, την αυριανή συζήτηση που θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια, επί της Εκθέσεως της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, σύμφωνα με το άρθρο 45 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, έκανε λόγο για «ηθική, πολιτική και ιστορική υποχρέωση, την οποία η παρούσα Βουλή δεν μπορούσε παρά να εκπληρώσει».

Η αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής θα αρχίσει στις 10.00 π.μ. και θα περατωθεί στις 9.00 μ.μ., σε δύο φάσεις. Το πρωί θα διεξαχθεί συζήτηση με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης και των κομμάτων επί της Εκθέσεως της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει λήψη απόφασης από τη Βουλή των Ελλήνων επί της προτάσεως του Προέδρου της Βουλής «για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών», σύμφωνα με το άρθρο 51 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής.

Όπως επισήμανε ο κ. Βούτσης, μετά την αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας, η Βουλή των Ελλήνων θα κινητοποιηθεί προκειμένου να ενημερωθούν όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια σχετικά με την απόφαση για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών από την Ελληνική Πολιτεία.

Αρέσει σε %d bloggers: