Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2017 – Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση σε εκδήλωση μνήμης για τον Πάνο Δημητρίου

Την αμέριστη εκτίμηση και ευγνωμοσύνη του για το έργο και την κατάθεση ψυχής του Πάνου Δημητρίου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, σε χαιρετιστήριο μήνυμα που απέστειλε σε εκδήλωση μνήμης που έγινε χθες βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Π. Δημητρίου, μιας ιστορικής προσωπικότητας της Αριστεράς, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στο μήνυμά του ο κ. Βούτσης ανέφερε συγκεκριμένα:

«Αισθάνομαι ως υποχρέωσή μου, εφόσον δεν είναι δυνατόν να παρίσταμαι, να καταθέσω στην εκδήλωση τιμής για τον Πάνο Δημητρίου, την αμέριστη εκτίμηση και την προσωπική ευγνωμοσύνη για το έργο και την κατάθεση ψυχής και υποδειγμάτων σκέψης και ζωής που ο Πάνος, πριν από εμάς, αλλά και για δεκαετίες δίπλα μας, έδωσε στην υπόθεση της Αριστεράς, του λαού και της χώρας μας.

Σε μια εποχή βαθιάς κρίσης και στο πεδίο των αξιών και των ιδεών, όσοι αμφιβάλλουν και αμφισβητούν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, όσοι από αφέλεια ή από υστεροβουλία θεωρούν ότι όλοι είναι ίδιοι και ότι επίσης η Αριστερά δεν πρέπει να αποτολμά την ευθύνη και τη δοκιμασία της διακυβέρνησης της χώρας, όλοι αυτοί και οι ιδεολογίες του συρμού τις οποίες υπηρετούν, μπορούν να βρουν πειστικές απαντήσεις σε όσα έγραψε, σε όσα είπε και για όσα αγωνίστηκε ο Πάνος Δημητρίου, πάντοτε στο μετερίζι της ανανεωτικής κομμουνιστικής αλλά και της ευρύτερης Αριστεράς, όπως διαμορφώθηκε μέσα από δεκαετίες αγώνων και θυσιών».

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: