Αθήνα, 4 Ιουνίου 2017 – Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τα θύματα της επίθεσης στο Λονδίνο

Τα συλλυπητήρια της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά του ιδίου για τη νέα τρομοκρατική επίθεση που εκδηλώθηκε στο Λονδίνο εκφράζει o Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης προς τον ομόλογό του, Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. John Bercow, τη βρετανική Κυβέρνηση και τον βρετανικό λαό.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Λυπάμαι που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να συλλυπηθώ για δεύτερη φορά τη Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, τη βρετανική Κυβέρνηση και τον βρετανικό λαό για μια ακόμη εγκληματική τρομοκρατική επίθεση στην επικράτεια της Μεγάλης Βρετανίας, με θύματα ανύποπτους πολίτες.

Η Βουλή των Ελλήνων και ο ελληνικός λαός, προσηλωμένοι στις αρχές της ειρήνης και της δημοκρατίας, αποδοκιμάζουν κάθε πράξη βίας και μίσους, κάθε ενέργεια που πλήττει την ομαλή καθημερινότητα του βίου των πολιτών ανά τον κόσμο, υπονομεύει την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και στοχεύει τις θεμελιώδεις αρχές της Δημοκρατίας.

Θέλω να εκφράσω τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη τόσον εμού όσον και των μελών της Βουλής των Ελλήνων και του ελληνικού λαού για τη νέα τρομοκρατική επίθεση που έπληξε αυτή τη φορά το Λονδίνο και να μεταφέρω τα θερμά συλλυπητήρια και τα αισθήματα συμπάθειας στις οικογένειες των θυμάτων».

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: