Μόσχα, 15 Δεκεμβρίου 2016 «Η Ε.Ε. χρειάζεται μια ειλικρινή πολιτική φιλίας με τη Ρωσία» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στη συνάντησή του με την Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας

Τόσο το θέμα της διεξόδου από την οικονομική κρίση όσο και το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα είναι πανευρωπαϊκά προβλήματα που συνδέονται με την αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή μας. Και λόγω της γεωπολιτικής θέσης της χώρας μας είμαστε μέσα σε αυτή την περιοχή της στρατηγικής αποσταθεροποίησης και της πολιτικής αμηχανίας.

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Grafeio-Typou/Deltia-Typou/?press=8b11e322-79c7-400b-971b-a6dd00a40e98

Η Ε.Ε. βρίσκεται σήμερα μπροστά σε πολύ σοβαρά διλήμματα, γιατί μέχρι τώρα εθελοτυφλούσε. Χρειάζεται μια διαφορετική στρατηγική για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης, με κοινωνική σύγκλιση και σεβασμό στα δικαιώματα και τις ελευθερίες που έχουν κατακτήσει οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι, μια πολιτική ειρήνης και ασφάλειας στις περιοχές που έχουν αποσταθεροποιηθεί και μια ειλικρινής πολιτική φιλίας με τη Ρωσία που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής ιστορίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

-Από τη συνάντησή μου με την Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας (άνω Βουλή) ,κ.Valentina Matvienko.

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: