24/11/2016 Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, όπως έχει οριστεί η 25η Νοεμβρίου από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999.

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, όπως έχει οριστεί η 25η Νοεμβρίου από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999.

http://www.hellenicparliament.gr/…/Grafeio-T…/Deltia-Typou/…

Η σημαντική αυτή απόφαση του ΟΗΕ που ανέδειξε σε διεθνές επίπεδο το έγκλημα της έμφυλης βίας είχε ως αφορμή τα βασανιστήρια, την κακοποίηση και την ειδεχθή δολοφονία τριών γυναικών, των αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από τη Δομινικανή Δημοκρατία, που υπήρξαν θύματα του δικτατορικού καθεστώτος Τρουχίλο, στις 25 Νοεμβρίου του 1960. Η Ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις.

Η μεγαλύτερη κίνηση σε παγκόσμιο επίπεδο για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης με στόχο την εξάλειψη της βίας κατά γυναικών και κοριτσιών είναι η Εκστρατεία της Λευκής Κορδέλας (White Ribbon Campaign), μια πρωτοβουλία ανδρών που δεσμεύονται να μην παραμείνουν σιωπηλοί στο ζήτημα αυτό, αλλά να εργαστούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν για την εξάλειψή του. Την εκστρατεία, στο επίπεδο των ευρωπαϊκών θεσμών, συντονίζει το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ισότητας των Φύλων.

Αύριο, τις βραδινές ώρες, το κτήριο της Βουλής θα φωταγωγηθεί σε πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα που καθιέρωσε ο ΟΗΕ για να συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση.

 

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Grafeio-Typou/Deltia-Typou/?press=1ed35ec4-318d-4921-ac16-a6c801072eb3

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: