Κλείνοντας το μάτι στην ακροδεξιά

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι αποσύρει το νομοσχέδιο γιατί δεν θέλει να δυσαρεστήσει το ακροδεξιό εκλογικό ακροατήριο και χαρακτηρίζει προσχηματικά τα επιχειρήματα για την ελευθερία του λόγου.

Φοβάμαι ότι υπάρχει σοβαρή δόση υποκρισίας στα λεγόμενα όσων στελεχών από τη ΝΔ έχουν ξιφουλκήσει εναντίον της ανάγκης ύπαρξης ενισχυμένης αντιρατσιστικής νομοθεσίας στη χώρα μας. Προσπαθούν να μεταθέσουν τη συζήτηση στο ότι υπάρχει διακινδύνευση για την ελευθερία του λόγου, των ιδεών, των θεωρητικών αναζητήσεων. Επ’ αυτού, όμως, εξαρχής όλοι είχαμε τοποθετηθεί με πολύ μεγάλη σαφήνεια και είναι πολύ εύκολο να θωρακιστεί απολύτως νομικά οποιαδήποτε τέτοιου είδους ενδεχόμενη νομική ερμηνεία ή και παρεκτροπή.

Αλλο, λοιπόν, είναι το ζήτημα και το γνωρίζουμε όλοι μας. Είναι το συνεχές, συνειδητό και άκρως επικίνδυνο «μετέωρο βήμα» ή και το «κλείσιμο ματιού» προς την εκλογική επιρροή της ΧΑ, στο όνομα μάλιστα της καταπολέμησής της!

Είναι επίσης η -ομολογημένη για τον κεντρικό πυρήνα των στελεχών περί τον κ. Σαμαρά και η ανομολόγητη για άλλους κύκλους της κυβέρνησης- επιλογή για καθαρό αντιαριστερό μέτωπο, με πρόσχημα πάλι την πολιτική και τη ρητορική περί των «δύο άκρων». Για όποιον αμφιβάλλει για τις καλές προθέσεις των ακροδεξιάς έμπνευσης πολιτικών πράξεων ή παραλείψεων της κύριας δύναμης περί την οποία συγκροτείται η τρικομματική κυβέρνηση «ευθύνης και σωτηρίας της χώρας», υπενθυμίζουμε τις πρόσφατες Εκθέσεις των υπευθύνων επιτρόπων της ΕΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης, των αρμόδιων αμερικανικών αρχών, όλων των διεθνών παρατηρητηρίων. Οι άνθρωποι έχουν φρίξει από το τι γίνεται στην Ελλάδα επί κυβερνήσεως Σαμαρά, μέσα στις ιδιαίτερα βέβαια δύσκολες και ευνοϊκές για την ανάπτυξη φαινομένων βίας συνθήκες της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης της χώρας.

Από την πρώτη μέρα που μπήκαμε στη Βουλή τους προειδοποιούσαμε, μας απαντούσαν ότι τα δικά τους στοιχεία δεν συμπίπτουν με αυτά των διεθνών και των εγχώριων οργανισμών, μας παρέπεμπαν με τη γνωστή αναιδή ρητορική σε δήθεν κάλυψη «πράξεων ανομίας», την ίδια ώρα που ασχολούνταν με τη Βίλα Αμαλία και έστηναν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά «απελευθερώνοντας πόλεις».

Σήμερα τρομαγμένοι από την αξιοποίηση που έκανε η ΧΑ πάνω στην ατζέντα που της φιλοτέχνησαν οι ηγετικοί κύκλοι της ΝΔ, κόπτονται δήθεν για την ελευθερία του λόγου, ενώ επί της ουσίας -και το γνωρίζουν- αρνούνται τον ιδιαίτερο κολασμό, που κανένας αδύναμος μετανάστης πολίτης που τον υφίσταται δεν μπορεί να προκαλέσει, των εγκληματικών πράξεων, των εκφοβιστικών δράσεων και των εκστρατειών μίσους και διχασμού που στοχεύουν ευθέως σε ανθρώπινες ζωές με αφορμή τη χώρα προέλευσης, το φύλο, τη θρησκεία, το χρώμα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό κ.ά.

Το νομοθετικό πλαίσιο του 1979, που τώρα το θυμήθηκαν και το επικαλούνται, ουδέποτε το εφάρμοσαν, όπως επίσης για τη φτηνή αξιοποίηση που προσπαθούν να κάνουν στις εύλογες ενστάσεις αριστερής προέλευσης για την εξομοίωση που έχει επιχειρηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες της κομμουνιστικής ιδεολογίας με τον ναζισμό, παραγνωρίζουν απολύτως εσκεμμένα το τι έχει γίνει την τελευταία διετία στη χώρα μας, δηλαδή τα εκατοντάδες κρούσματα ρατσιστικών και ξενοφοβικών επιθέσεων και εγκλημάτων, όπως και την αλματώδη άνοδο της πολιτικής επιρροής της ΧΑ.

 

Το νομοθετικό πλαίσιο του 1979, που τώρα το θυμήθηκαν και το επικαλούνται, ουδέποτε το εφάρμοσαν

Κλείνοντας το μάτι στην ακροδεξιά

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: