Συνέντευξη στην ΝΕΤ FM 105,8

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8 και στους δημοσιογράφους Β. Μπεσκένη και Γ. Παντελάκη

Την άποψη ότι παρά την προσπάθεια που γινόταν τόσο καιρό να επιλεχθεί μια σωστή επικοινωνιακή διαχείριση, επιλέχθηκε η χειρότερη, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Νίκος Βούτσης. Ερωτηθείς σχετικά, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι υπάρχει μια κοινή κατανόηση, απ’ όλο το πολιτικό σύστημα, των αδιεξόδων στα οποία έχουμε περιέλθει και, όπως υποστήριξε, η συμβολή του κόμματός του για την ανατροπή αυτής της πολιτικής πρέπει να γίνει με τόνους σοβαρότητας, σταθερότητας και αποφασιστικότητας. «Δεν έχουμε, δηλαδή, να προβούμε ή να μετέλθουμε με κραυγές πλέον για να πείσουμε για τα αυτονόητα» πρόσθεσε. Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη να διαλευκανθούν και να βγουν στο φως κάποια πράγματα που έχουν συμβεί, ώστε να μην χρησιμοποιηθούν ως αλεξικέραυνο για τη λαϊκή οργή.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: «Τρεισήμισι μήνες τα κλωθογυρίζανε, αλλά νομίζω ότι επικοινωνιακό περιτύλιγμα στον Καιάδα δεν βρέθηκε εδώ και μερικές εκατονταετίες που τον είχαν εφαρμόσει οι Σπαρτιάτες».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Γιατί το λέτε αυτό»;

Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: «Γιατί αυτή ήταν η προσπάθεια τόσο καιρό, να βρεθεί μια επικοινωνιακή σωστή διαχείριση. Βρέθηκε η χειρότερη».

ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Μήπως έχει βάλει λίγο νερό στο κρασί του ο κύριος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ; Με άλλο πρόσωπο βγαίνει, πιο ήπιο, χαμηλοί τόνοι».

Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: «Είναι θέμα σοβαρότητας και τόνων, σε σχέση με την περίσταση, την οποία περνάμε τώρα. Πλέον δεν χρειάζεται να μας βγαίνουν τα σωθικά για να πείσουμε ότι θα γίνει ντόμινο στην Ευρώπη, σε επίπεδο χωρών που θα έμπαιναν σε αυτή την ταλαιπωρία, και ότι είναι ευρωπαϊκό το πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να μας βγαίνουν τα σωθικά για να πούμε πως θα εξεγερθούν και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης, διότι εξεγείρονται στο Νότο. Θέλω να πω ότι έχουμε ισορροπήσει όλοι μας σε μια κατανόηση, τουλάχιστον, κοινή, θα έλεγε κανείς, για όλο το πολιτικό σύστημα, των αδιεξόδων, στα οποία έχουμε περιέλθει. Ως εκ τούτου, και η δική μας συμβολή για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, δεν πρέπει παρά να γίνει με τόνους σοβαρότητας, σταθερότητας, αποφασιστικότητας. Δεν έχουμε, δηλαδή, να προβούμε ή να μετέλθουμε με κραυγές πλέον για να πείσουμε για τα αυτονόητα».

Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: «Έχουν συμβεί απίστευτα πράγματα, που θα πρέπει να διαλευκανθούν, και θα πρέπει να είμαστε και πάρα πολύ προσεκτικοί, σας το λέω ευθέως, επειδή είναι πολύ πονηροί οι καιροί και συγκρούονται βουβάλια».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Μην την πληρώσουμε εμείς που είμαστε βατράχια».

Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: «Είναι που είναι ο λαός μας στα στενά, το να περιπέσει, κιόλας, σε παιχνιδάκια μεγαλοσυμφερόντων και υπηρεσιών, και αντί όλα στο φως, να δοθούν υποκατάστατα και να μείνουν όλα στο σκοτάδι. Παίζεται και τέτοιο παιχνίδι, μην έχετε καμία αμφιβολία. Γι’ αυτό κι εμείς είχαμε μιλήσει και για αλεξικέραυνο, και με την πρώτη μας δήλωση. Να μη χρησιμοποιηθούν για αλεξικέραυνο για τη λαϊκή οργή».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη σε δύο μέρη, εδώ:

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: