Αριστερό πρόσημο στη νέα μεταπολίτευση

Του ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΤΣΗ

Όπως έδειχναν να μην καταλαβαίνουν ότι ο λαός γκρέμισε τον Παπανδρέου και υποχρέωσε τον Σαμαρά σε αναδίπλωση πριν από 6 μήνες, έτσι νόμιζαν, διεθνείς και εγχώριοι ιέρακες των μνημονιακών πολιτικών, ότι στις εκλογές θα μπορέσουν να «μαντρώσουν» πάλι τον λαό και να προσδώσουν βαθύ συντηρητικό πρόσημο στη νέα μεταπολίτευση.

Η πίστη αυτή φάνηκε και στην προεκλογική καμπάνια, όταν ο μεν Σαμαράς επέλεξε συνειδητά την ακροδεξιά ατζέντα, ο δε Βενιζέλος επίσης συνειδητά επιδόθηκε σε ψευδολογίες και εξωραϊσμούς για ένα μέλλον που η πολιτική του το είχε καταστήσει ζοφερό και αβέβαιο.

Πίστευαν ότι η πολιτική «σοκ και δέος» θα είχε αποδώσει καρπούς, ότι το φοβισμένο και πολλαπλά χτυπημένο σώμα της κοινωνίας θα αντιδρούσε παθητικά, θα έσβηνε και θα αλλοίωνε τη συλλογική πρόσφατη οδυνηρή του μνήμη.

Αύριο θα πέσουν έξω, το γνωρίζουν από τώρα και γι’ αυτό ωρύονται με ακατάληπτες αιτιάσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, που κράτησε ανοιχτές τις πόρτες της μνήμης και τα παράθυρα της ελπίδας, για να εκφραστεί αυθεντικά ο λαός μας.

Θα γίνει πολιτική πλειοψηφία εκείνη η κοινωνική πλειοψηφία που διαμορφώθηκε μέσα στη σκληρή δοκιμασία της δημοκρατίας των δρόμων.

Θα μπει αριστερό πρόσημο στη νέα μεταπολίτευση. Θα ηττηθούν στην Ελλάδα και την Ευρώπη όλοι αυτοί που ωρύονταν για το ότι δήθεν οι δημοκρατικές κατακτήσεις της μεταπολίτευσης μας οδήγησαν στην κρίση και το αδιέξοδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνεται στον ιστορικό ρόλο της Αριστεράς και από τη Δευτέρα και ύστερα θα ηγηθεί σε έναν ριζοσπαστικό πολιτικό μετασχηματισμό, ικανό να εκμηδενίσει τις κοινωνικές επιπτώσεις και την ιδεολογική αναδίπλωση των πολιτικών τού κάποτε παντοδύναμου δικομματικού συστήματος.

Το παραπάνω κείμενο είναι απόσπασμα από ομιλία στον Άγιο Παύλο, Μεταξουργείο.

Αυγή, 5/5/12

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: