Για το συνεχιζόμενο χαράτσι των σταθμών διοδίων στη Β.Α. Αττική

κ.Πρόεδρε.

Επανακαταθέτουμε για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το κοινό αίτημα μας για την λήψη αποφάσεων από αυτό, με αφορμή το συνεχιζόμενο χαράτσι των σταθμών διοδίων στη Β.Α. Αττική και την προσπάθεια τρομοκράτησης των   πολιτών. Επαναφέρουμε το ζήτημα γιατί στην ημερήσια διάταξη που μας κοινοποιήθηκε, για την επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί την 27.03.12, δεν συμπεριλαμβάνεται το εν λόγω θέμα.

Όπως είναι γνωστό, εδώ και δύο χρόνια οι κάτοικοι της Β.Α. Αττικής δίνουν ένα μεγάλο  αγώνα ενάντια στο ληστρικό χαράτσι των σταθμών διοδίων που υπάρχουν στην περιοχή τους, μαζί με χιλιάδες άλλους πολίτες σε αρκετές περιοχές της χώρας σηκώνοντας τις μπάρες διοδίων και επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων.

Με τις αποικιοκρατικές συμβάσεις παραχώρησης που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις του δικομματισμού με τις κοινοπραξίες των πολυεθνικών εταιρειών, οι τελευταίες συνεχίζουν να εισπράττουν από τα διόδια εκατομμύρια ευρώ χωρίς να εκτελούν σχεδόν κανένα έργο εδώ και χρόνια, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούν να τρομοκρατήσουν με υπέρογκα πρόστιμα τους πολίτες που αντιστέκονται, στοχεύοντας στην πλήρη καθυπόταξη του κινήματος αντίστασης.

Δεν μπορεί τα χαράτσια και οι έκτακτοι φόροι των Κυβερνήσεων των μνημονίων να αυξάνονται σε καθημερινή βάση, η ανεργία να έχει πλήξει πάνω από 1.5 εκατομμύριο εργαζόμενους, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλείνουν με μορφή χιονοστιβάδας, η νεολαία να ξενιτεύεται, η παιδεία, η υγεία και η ασφάλιση να δέχονται συντριπτικά πλήγματα και οι πολίτες να καλούνται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη  και την ίδια στιγμή, να συνεχίζονται και να αυξάνονται τα αντικοινωνικά χαράτσια των διοδίων, ενώ τα δημόσια και κοιωνικά αγαθά να αποτελειώνονται. Το θράσος περισσεύει.

Η μετακίνηση ενός αυτοκινήτου με καθημερινή αμφίδρομη διέλευση από τα διόδια των Αφιδνών κοστίζει 365χ2,10χ2=1533 Ευρώ το χρόνο! Αν σκεφτούμε ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν 8 σταθμοί διοδίων, καταλαβαίνουμε τι δυσβάστακτο κόστος είναι αυτό για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι αναγκάζονται να μετακινηθούν για να πάνε στις δουλιές τους ή στις περιουσίες τους οι οποίες απαξιώνονται λόγω της πανάκριβης και μη εύκολης πρόσβασης. Κόστος το οποίο σημαίνει περίπου 2 μισθούς τον χρόνο μέσα σε συνθήκες κρίσης, με τις αποδοχές και τις συντάξεις να έχουν ριχτεί στα τάρταρα, για να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν το τραπεζικό και χρηματιστηριακό κεφάλαιο καθώς και η ολιγαρχία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Δεν είναι δυνατόν ένα δημόσιο αγαθό όπως εκείνο των εθνικών και των άλλων οδικών αξόνων να μην είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι έχουν χρυσοπληρώσει δεκαετίες τώρα την δημιουργία και την υποδομή τους, να δίνεται με λεόντειες συμβάσεις προς όφελος των πολυεθνικών ντόπιων και ξένων και οι πολίτες να στερούνται της απόλαυσης των συνταγματικών τους δικαιωμάτων.

Οι φορείς της περιοχής ανεξάρτητα από πολιτική και κομματική τοποθέτηση τάσσονται ενάντια σε αυτόν τον παραλογισμό, ενώ έχουν ξεκινήσει και πολύπλευρες νομικές ενέργειες για την δικαίωση τους με προσφυγές στα δικαστήρια, με αιτήσεις ακύρωσης στο Σ.Τ.Ε., με αιτήσεις στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, κ.λ.π.

Το πρώην Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής, οι Κοινοτάρχες, οι Πρόεδροι και οι Δήμαρχοι της Β/Α Αττικής έχουν ταχθεί με ψηφίσματα τους στην κατάργηση των Διοδίων στην Αττική, ανταποκρινόμενοι θετικά στο αίτημα των κατοίκων όλης της περιοχής.

Παρ΄όλα αυτά η εταιρεία Νέα Οδός Α.Ε. προχωρεί σε οργανωμένη επιχείρηση κατατρομοκράτησης των πολιτών και των κατοίκων που αντιστέκονται υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπια τους και τις αποδοχές τους.Στέλνει κατά δεκάδες και εκατοντάδες ειδοποιητήρια πλήρωμής με δικαστικούς επιμελητές σε οδηγούς και κατοίκους που αρνήθηκαν να πληρώσουν και σήκωσαν τις μπάρες. Ειδοποιητήρια πληρωμής που φτάνουν σε αρκετές χιλιάδες ευρώ π.χ. 11.500 σε κάποια κάτοικο της περιοχής, με τα εξωφρενικά πρόστιμα του 20πλάσιου ποσού όπως ορίζουν οι αποικιοκρατικές συμβάσεις παραχώρησης, απαιτώντας την πληρωμή τους.

Επειδή υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα για τους πολίτες της περιοχής της Β/Α Αττικής, γιατί η καθημερινότητα τους έχει καταντήσει εφιάλτης από αυτές τις καταστροφικές πολιτικές των χαρατσιών των διοδίων που θησαυρίζουν τις τσέπες των πολυεθνικών, αιτούμαστε ως

Περιφερειακές Παρατάξεις το ζήτημα να έρθει για συζήτηση σε προ ημερησίας διάταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρέπει να αρθεί στο ύψος του και να αντισταθεί στις πρακτικές των εταιρειών αυτών συγκρουόμενο με τα συμφέροντα που αυτές εκπροσωπούν, υπερασπιζόμενο τους κατοίκους, δίνοντας ουσιαστικό περιεχόμενο στον ρόλο και την αποστολή του. Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής να προχωρήσει στις παρακάτω ενέρεγειες συμπαρατασσόμενο με τους κατοίκους της Β/Α Αττικής και με τους εκεί Ο.Τ.Α.

Α) Να προχωρήσει στην έκδοση ψηφίσματος που να απαιτείται από την Κυβέρνηση η άμεση κατάργηση των σταθμών διοδίων σε όλη την Αττική.

Β) Να γίνει διάβημα και επίδοση του ψηφίσματος με διαπαραταξιακή σύνθεση στην πολτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και να απαιτηθεί η κατάθεση σχετικής νομοθετικής τροπολογίας στη Βουλή που θα προχωράει στην πλήρη κατάργηση των διοδίων στην Αττική.

Γ) Να γίνει διάβημα προς την εταιρεία Νέα Οδός Α.Ε. προς την οποία να κοινοποιηθεί η απαίτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για σταμάτημα και απόσυρση όλων των ειδοποιητηρίων πληρωμής σε βάρος των κατοίκων της περιοχής και των πολιτών που κάνουν χρήση του δημόσιου αγαθού των οδικών αξόνων.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των Περιφερειακών Παρατάξεων¨Αττική Συνεργασία Όχι στο Μνημόνιο¨και ¨Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής Ελεύθερη Αττική :

Βαρεμένος  Γεώργιος  –  Βούτσης   Νικόλαος  –  Καπάταης  Χρήστος  –  Τσουκαλάς Δημήτριος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: