Kατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας

Θέμα:  Η κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.

κ.Πρόεδρε,

Θα θέλαμε να θέσετε προ ημερησίας διάταξης για συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη 21.02.2012 το θέμα του κλεισίματος των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Οργανισμού Εργατικής Εστίας, ώστε το Περιφερειακό Συμβούλιο να προχωρήσει στην έκδοση ψηφίσματος

Καταθέτουμε το παρακάτω σχέδιο ψηφίσματος.

 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

«ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Με την ψήφιση του νέου μνημονίου στο Κοινοβούλιο μεταξύ των άλλων αντεργατικών και αντιλαϊκών ρυθμίσεων ψηφίστηκε και η κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ).

Με  την  απαράδεκτη  αυτή  απόφαση  καταργούνται  στην  ουσία τα τελευταία ίχνη κοινωνικού κράτους, ενώ πάνω από 1400 εργαζόμενοι βρίσκονται στον αέρα με τον άμεσο κίνδυνο της απόλυσης.

Είναι  γνωστό  ότι οι δύο Οργανισμοί λειτουργούν έχοντας ως κύριους οικονομικούς αιμοδότες τους εργαζόμενους, που πληρώνουν ανελλιπώς τις ασφαλιστικές εισφορές τους και δεν επιβαρύνουν ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό.

Εκφράζουμε την  κατηγορηματική μας αντίθεση στην απόφαση κατάργησης του ΟΕΚ και του ΟΕΕ που θα επιφέρει πολλαπλές δυσμενείς συνέπειες για ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού καθώς:

Σταματάει η επιδότηση ενοικίου που παρείχε σημαντική οικονομική ενίσχυση σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, ενώ καταργείται η κοινωνική κατοικία για τους ανθρώπους του μόχθου.

Καταργείται ο θεσμός του κοινωνικού τουρισμού, ο οποίος πρόσφερε τη δυνατότητα διακοπών σε χαμηλόμισθους εργαζόμενους, έδινε ζωή σε τοπικές οικονομίες, συντηρούσε 2.700 ξενοδοχειακές μονάδες και τόνωνε την απασχόληση των εποχιακά εργαζομένων και τον κύκλο εργασιών 3.000 μονάδων επισιτισμού, 150 θεατρικών επιχειρήσεων και 900 ιδιοκτητών/ οδηγών τουριστικών λεωφορείων.

Διακόπτονται οι παροχές δελτίων χειμερινών και θερινών θεατρικών παραστάσεων, καθώς και η παροχή κουπονιών για αγορά βιβλίων.

Διακόπτεται η λειτουργία 25 βρεφονηπιακών σταθμών του Οργανισμού, οι οποίοι δημιουργήθηκαν και λειτουργούν με χρήματα των Ελλήνων εργαζομένων που φιλοξενούν 2.000 παιδιά παρέχοντάς τους ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες και διατροφή, στηρίζοντας ουσιαστικά την χειμαζόμενη οικογένεια.

Βρίσκονται στον αέρα τα δάνεια των εργαζομένων για απόκτηση 1ης κατοικίας.

Οι αμοιβές των  υπαλλήλων του ΟΕΚ και του ΟΕΕ δεν επιβαρύνουν  ούτε με ένα  ευρώ  τον κρατικό  προϋπολογισμό και οι υπάλληλοί  τους πληρώνονται από τους ίδιους τους Οργανισμούς.

Με όλα αυτά τα στοιχεία από πού συμπεραίνεται ότι τα μέτρα αυτά θα μειώσουν τον  κρατικό προϋπολογισμό ; 

Με βάση τα παραπάνω  προτείνουμε  το  Περιφερειακό  Συμβούλιο  Αττικής  να  πάρει  ομόφωνη  απόφαση-ψήφισμα   με την οποία  να   απαιτεί:

1. Την άμεση ανάκληση της απόφασης κατάργησης των ΟΕΚ και ΟΕΕ

2. Να  συμπαρασταθούμε   με  κάθε  πρόσφορο  τρόπο  στον  αγώνα  των  εργαζομένων  των  δυο  Οργανισμών  και  των  συνδικάτων. 

3. Να θέσει το θέμα ο κ. Περιφερειάρχης στο Δ.Σ. της ΕΝΠΕ για να εκφραστεί η καθολική   απαίτηση όλων  των  Περιφερειών να  ανακληθεί  αυτή  η  αντιλαϊκή  απόφαση, όπως έγινε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης που εξέφρασε τη στήριξη του στη συνέχιση λειτουργίας των ΟΕΚ και ΟΕΕ, καθώς και από την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατ. Μακεδονίας Θράκης να αποσυρθεί αυτή η διάταξη.

20/02/2012

                                                Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

                                                  ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΒΟΥΤΣΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: