Για το Ελληνικό (πρώην αεροδρόμιο)

Θέμα:  Η πλήρης εκποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και του Αγ. Κοσμά

Στις 18.01.2012 είχαμε θέσει προ ημερησίας διάταξης το πρόβλημα της πλήρους τσιμεντοποίησης που επιχειρείται στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και το θέμα η πλειοψηφία το είχε παραπέμψει σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Με το Προσχέδιο Νόμου του ΥΠΕΚΑ με τίτλο ¨Σχέδιο ανάπτυξης του πρώην αεροδρομίου και άλλες διατάξεις¨ δίνεται η χαριστική βολή σε έναν από τους τελευταίους αδόμητους χώρους της Αττικής ο οποίος μπορεί να αποτελέσει σημαντικό τόπου πρασίνου και μητροπολιτικό πάρκο για τον πληθυσμό του Λεκανοπεδίου.

Στο Προσχέδιο ο συντελεστής από 0,4 που περιείχε η πρόσκληση τον 12.2011 του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου προς τους επίδοξους επενδυτές, τώρα μπορεί να φτάσει έως και το 0,6 δηλαδή τουλάχιστον 3 εκατομ. τ.μ. τσιμέντου!

Στις περιοχές με χρήση κατοικίας και πολεοδομικού κέντρου ο συντελεστής δόμησης μπορεί να φτάσει και στο 2,2 ενώ κατά παρέκκλιση του ισχύοντος ΓΟΚ επιτρέπεται η ανέγερση ουρανοξυστών στο τμήμα της έκτασης που έχει πρόσωπο επί της Λ. Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος! Στις ζώνες ανάπτυξης ισχύουν οι κατηγορίες χρήσεων γης του Μεσοπροθέσμου ως εξής: τουρισμός, ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα, γήπεδα γκολφ, με συντελεστή 0,2, επιχειρηματικά πάρκα με 0,3, θεματικά πάρκα-εμπορικά κέντρα-αναψυχή με 0,3 και μικτές χρήσεις με 0,4.  Οι συντελεστές μπορούν να μεγαλώσουν κατά 20% ακόμη, αν καθοριστεί δεύτερος μικτός συντελεστής.

Το μέγιστο ποσοστό κάλυψης στις προς πολεοδόμηση περιοχές θα καθοριστεί από τις πολεοδομικές μελέτες οι οποίες θα εγκριθούν ως προς τη νομιμότητα τους με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και όχι με Προεδρικά Διατάγματα που θα τα εξέταζε το Σ.τ.Ε.

Το Μητροπολιτικό Πάρκο από τα 6.500 στρέμματα περιορίζεται στα 2.000 στρέμματα ή και 1500 σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, από τα οποία μόνο το 75% θα είναι αμιγής χώρου πρασίνου.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι θα δημιουργηθεί μία βαρβαρότητα στο χώρο τους Ελληνικού, ενώ θα αποτελέσει ¨ελντοράντο¨ για τους κάθε λογής κερδοσκόπους και μία τεράστια χαμένη ευκαιρία ανάσας και ζωής για τα 5 εκατομμύρια κατοίκων της Αττικής.

Με τα παραπάνω δεδομένα, είναι απολύτως επείγουσα η άμεση συζήτηση του θέματος στο Π.Σ. Αττικής την Τρίτη 21.02.2012 , με την παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων φορέων.

ΟΙ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ,     ΝΙΚΟΣ  ΒΟΥΤΣΗΣ,     ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: